Laddstolpar Stockholm

Dags installera laddstolpar i Stockholm

För den som vill ha en eller flera laddstolpar i Stockholm, för att ladda bilen under natten och ha den fulladdad nästkommande dag, finns det många bra alternativ för laddboxar och laddstolpar. Marknaden för laddstolpar i Stockholm och för laddboxar har vuxit i takt med att det blivit allt fler elbilar på våra svenska vägar.

Staten har också valt att subventionera användandet och införskaffandet av elbilar. Till exempel får den som installerar en laddbox eller laddstolpe i sitt hem möjlighet att ta del av ett grönt skatteavdrag på 50%.

Alltfler vill ha laddstolpar i Stockholm

Om du ska installera en laddstolpe eller laddbox i Stockholm, så är det viktigt att placera den på en plats där den är enkel att komma åt. Tänk också på att uttaget på bilen kan sitta olika placerade på elbilarna beroende på vilken elbil du har. Om du byter elbil om ett år så vill du ju helst inte behöva flytta din laddbox bara för att sladden helt plötsligt inte räcker. 

Dagens laddboxar i Stockholm, finns i många olika färger, så att du kan få den att smälta in i omgivningen. Om du vill ha en diskret installation, så välj en färg som liknar färgen på din husvägg. Eller om du hellre vill att din laddbox ska synas, så väljer du en färg som sticker ut.

Gör så här för laddstolpar i Stockholm
Planera vart du placerar din laddstolpe i Stockholm

ROT-avdrag för laddstolpar

Du vet väl om att du har rätt till ROT-avdrag på installation av laddstolpar? De flesta elektriker kan ta med detta i din kalkyl, så att du ser vad den faktiska kostnaden blir för dig vid installationen. Som privatperson i Sverige har du tillgång till maximalt 50.000 SEK per år i ROT-avdrag. Så länge du inte har kommit upp i den summan – under innevarande år – har du rätt till ett ROT-avdrag på nämnda summa. Du får dock ha maximalt 75.000 SEK i ROT-avdrag och RUT-avdrag tillsammans. Så om du till exempel anlitar hemstäd i stor utsträckning och tar RUT-avdrag på det, kan du ha nått upp till taket och då har du inte rätt till ROT-avdrag för installation av laddstolpe. 

Laddstolpar i BRF:er

För bostadsrättsföreningar i Stockholm som vill ta steget ut och installera laddstolpar på området, kan Billies EL hjälpa till från början till slut. Vi går igenom vilka alternativ som finns och tar fram en kalkyl. 

På så sätt kan er BRF höja värdet på området och göra det mer attraktivt för alla som har valt att skaffa elbil. Elbilarna är här för att stanna och sakta men säkert tar de över våra vägar. Snart finns det laddboxar eller laddstolpar i alla svenska hem.