Laddstolpar Stockholm

Dags installera laddstolpar i Stockholm

För den som vill ha en eller flera laddstolpar i Stockholm, för att ladda bilen under natten och ha den fulladdad nästkommande dag, finns det många bra alternativ för laddboxar och laddstolpar. Marknaden för laddstolpar i Stockholm och för laddboxar har vuxit i takt med att det blivit allt fler elbilar på våra svenska vägar.

Staten har också valt att subventionera användandet och införskaffandet av elbilar. Till exempel får den som installerar en laddbox eller laddstolpe i sitt hem möjlighet att ta del av ett grönt skatteavdrag på 50%.

Alltfler vill ha laddstolpar i Stockholm

Om du ska installera en laddstolpe eller laddbox i Stockholm, så är det viktigt att placera den på en plats där den är enkel att komma åt. Tänk också på att uttaget på bilen kan sitta olika placerade på elbilarna beroende på vilken elbil du har. Om du byter elbil om ett år så vill du ju helst inte behöva flytta din laddbox bara för att sladden helt plötsligt inte räcker. 

Dagens laddboxar i Stockholm, finns i många olika färger, så att du kan få den att smälta in i omgivningen. Om du vill ha en diskret installation, så välj en färg som liknar färgen på din husvägg. Eller om du hellre vill att din laddbox ska synas, så väljer du en färg som sticker ut.

Gör så här för laddstolpar i Stockholm
Planera vart du placerar din laddstolpe i Stockholm

ROT-avdrag för laddstolpar

Du vet väl om att du har rätt till ROT-avdrag på installation av laddstolpar? De flesta elektriker kan ta med detta i din kalkyl, så att du ser vad den faktiska kostnaden blir för dig vid installationen. Som privatperson i Sverige har du tillgång till maximalt 50.000 SEK per år i ROT-avdrag. Så länge du inte har kommit upp i den summan – under innevarande år – har du rätt till ett ROT-avdrag på nämnda summa. Du får dock ha maximalt 75.000 SEK i ROT-avdrag och RUT-avdrag tillsammans. Så om du till exempel anlitar hemstäd i stor utsträckning och tar RUT-avdrag på det, kan du ha nått upp till taket och då har du inte rätt till ROT-avdrag för installation av laddstolpe. 

Dags skaffa laddstolpe i Stockholm?

För alla som bor i Stockholm och behöver en laddstolpe i Stockholm, så finns det flera alternativ. Numera kan du hitta flera laddstolpar när du behöver en som är placerad någonstans i stan. Oftast finns laddstolpar vid en parkeringplats utanför snabbmatsrestaurang eller köpcentrum. Utbyggnaden av laddstolpar i Stockholm sker ganska snabbt och valmöjligheterna blir allt fler.

Men du kan även anlita oss på Billies El för en installation av laddstolpe med tillhörande laddbox i ditt eget hem. Laddboxen fungerar precis som laddstolpen och kan monteras förslagsvis på husväggen, nära parkeringen, i en carport eller garage. Allt fler svenskar väljer att köpa elbil och vi ser även hur biltillverkarna själva alltmer fokuserar på elbilar. De gamla dieselbilarna kommer successivt att fasas ut. En investering i en laddstolpe i Stockholm för ditt hem är en ren investering för framtiden.

Just nu finns det väldigt många fina subventioner och ekonomiska incitament som ROT-avdraget, som gör det enklare att skaffa elbil. Visst är att elbilar fortfarande är dyrare att köpa än dieselbilar, men i det långa loppet vinner elbilen och ju fler som köper elbilar och låter installera laddstolpe i Stockholm och laddbox, desto lägre kommer priserna på sikt att bli. Det kostar dessutom betydligt mindre per mil att köra en elbil jämfört med att köra på fossilt bränsle.

Anlita oss för din laddstolpe i Stockholm

Billies El hjälper dig som vill installera en laddstolpe i ditt hem i Stockholm. Du får vägledning genom hela processen och hjälp att välja rätt laddbox – just för dig. Billies El har olika typer av laddboxar för den som vill installera en laddstolpe i Stockholm. En laddstolpe bör inte installeras på egen hand, utan har ska man anlita en auktoriserad elektriker som kan utföra installationen.

Anlita Billies el för installation av din laddstolpe i Stockholm
Anlita Billies El för installation av laddstolpe i Stockholm med tillhörande laddbox!

Avdrag på 50% för grön el

För att främja användandet av elbilar i sverige har regeringen beslutat att alla som installerar en laddbox eller laddstolpe i sitt hem, ska få ta del av ett grönt skatteavdrag på upp till 50%. Tänk dock på att det gröna skatteavdraget tas från samma pott som ROT- och RUT-avdraget tas från. Maxbeloppet som gäller här är 75.000 SEK per år. 

Det gröna avdraget gör att det blir mycket prisvärt för dig som vill installera en laddbox eller laddstolpe i ditt eget hem. Det här är en investering i ditt hem som du kommer att ha glädje av länge. Inom en snar framtid kommer utrustning likt denna vara standard i alla hem.